Natte haren

12 mei 2014 - Niagara Falls, Canada

Omdat Johan toch nog iets vergeten was gaan we, nadat we de Interstate een paar mijl gevolgd hebben even van de route af naar een winkelcentrum net naast de snelweg. Bij het nabijgelegen benzine station maken we meteen even de ramen schoon zodat Jasper meer zicht heeft met zijn camera.

Om de route weer op te pakken worden we een behoorlijk eind over country roads gestuurd, die op de navigatie vrij paralel aan de interstate lopen. We komen door leuke dorpjes en beleven op die manier veel meer het feit dat we in Amerika zitten. We besluiten dan ook dit nog even vol te houden en komen door dorpjes als Clifton Springs en Honeoye Falls. Jasper maakt onderweg veel meer foto's omdat er meer te zien is en ook de dame in de navigatie heeft het maar wat druk door ons uitstapje. Om de paar mijl wil ze ons namelijk terug naar de Interstate sturen.

Als we een half uur op het tijdschema gaan achterlopen en de Interstate een andere richting kiest, gaan we weer terug. We zijn dan al een heel eind gevorderd en het duurt dus ook niet lang meer voordat Niagara Falls op de borden staat.

Het originele plan is eerst naar ons hotel te rijden en daarna te kijken of er nog tijd is om de watervallen te bewonderen. Het is net twee uur als we langs een snel stomende rivier rijden. De rivier stroomt steeds sneller en ik vermoed dat hij naar de watervallen toe raast. We zijn nog niet bij ons hotel en als we bij de tolbrug naar Canada aankomen, bedenken we dat het misschien toch logischer is eerst de watervallen te bekijken. We kunnen hier gelukkig keren en draaien de parkeerplaats voor het Visiters Centre van de Niagara Falls op.

Waar nu naar toe? Eerst kaartjes kopen. We treffen een vriendelijke dame die ons vertelt dat een drie uur durende tour op het punt van vertrekken staat. In die drie uur zie je alles wat er te zien valt. We schrijven in en kunnen bijna meteen vertrekken.

Wat indrukwekkend allemaal. Ik weet niet goed hoe ik het onder woorden moet brengen. Eerst gaan we naar de plaats waar de watervallen 6000 jaar geleden naar beneden kwamen, daarna naar een boot die tot bijna onder de waterval vaart. Ondanks de regencapes worden we drijfnat. Het enige dat er nog van Jasper te zien was, was de lens van zijn camera. Tot slot gingen we naar een drietal eilandjes waar de rivier omheen stroomt en wat onder meer Madurodam-versies van de grote watervallen bevatte.

We hadden we alleen vanmorgen ontbeten en zouden in Niagara Falls dus eerst wat gaan eten. Maar  doordat we gelijk mee op tour konden, was het daar dus  nog altijd niet van gekomen. Daarom hebben we na de toer gelijk gezocht naar een geschikte eetgelegenheid. Toen dat niet lukte, zijn we in de auto gestapt naar ons hotel. Eerst natuurlijk door de douane waar een flinke rij stond. Eenmaal in het hotel aangekomen liep het al tegen zevenen voordat we bij Wendy's aan een hamburger konden beginnen.

1. Krullenbol:
    13 mei 2014
    Ik wist niet dat jullie ook naar de Niagara Falls gingen. Overdonderend, lijkt me, letterlijk en figuurlijk. Je bonsai leeft (nog) en op dit moment is Jessie eindelijk bezig met jongen. Nummer drie is een minuut geleden geboren.
  2. Leny:
    Hoi Erna.

Leuk om al jullie belevenissen te volgen, ik krijg heinwee als ik lees over de Niagara Falls, kan helemaal begrijpen wat je voelt. veel plezier Leny
  3. Erns:
    13 mei 2014
    Overdonderend is precies het juiste woord. Het is hier prachtig. De Foto's volgen nog. Het ging gisteren niet goed met het internet.

En Jessie, gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding. Hoeveel zijn het er uiteindelijk geworden?
  4. Krullenbol:
    13 mei 2014
    Vier en ik denk dat het daarbij blijft.
  5. Krullenbol:
    14 mei 2014
    Schitterend, die foto's van de Niagara Falls. Goed dat er af en toe een gebouw op de achtergrond staat, dan kun je zien hoe groot het eigenlijk is. Ook grappig: in New York in winterjas, nu in korte broek.
  6. Erns:
    14 mei 2014
    Ik zei het al. Onbeschrijvelijk!