De overtocht

8 mei 2014 - Reykjavík, IJsland

Eerst gaan de businessclass passagiers aan boord,  daarna vanaf 1 oplopende rijen wat logistiek niet handig is want die zitten voor in het vliegtuig waar zich ook de ingang bevindt.  Aangezien iedereen eerst de bagage wil wegbergen alvorens te gaan zitten loopt het al snel vast. Niet dat dat een probleem is, want we vertrekken uiteindelijk toch allemaal tegelijk.

Johan is ook mee        Alledrie aan boord van vlucht UA 877 naar Newark, New York Verenigde Staten      Jasper en Erna

We vertrekken keurig op de aangegeven tijd en al snel vliegen we op zo 'n 10 km hoogte met een snelheid van 800 km per uur. Met ongeveer 5.000 km voor de boeg zij we ondanks de snelheid toch nog wel even onderweg. We hebben allemaal een eigen beeldschermpje zodat we zelf kunnen kiezen waar we naar kijken. Bijvoorbeeld naar het verloop van de reis of een filmpje.

Al snel werd er wat te drinken geserveerd.  We hadden het nauwelijks op of de warme maaltijd kwam langs waarna nog een rondje drinken. Wat dat betreft werd er prima voor ons gezorgd. Ze kwamen ook een paar keer langs met water. We kregen niet de kans uit te drogen. Toen al het eten en drinken op was kregen we wat tijd voor onszelf waarin ik gelezen en uiteindelijk ook even lekker geslapen heb. Ik werd wakker van geknisper met papier en even korte maar hevige turbulentie. We zaten inmiddels al weer boven land. Het laatste stuk heb ik de reis op mijn schermpje gevolgd. Grappig om dan te realiseren dat je het gevoel hebt langzaam te rijden als je eenmaal geland bent, maar dan toch nog een snelheid van zo'n 200 km per uur gaat.