Uptown

8 mei 2014 - New York City, Verenigde Staten

De koffers naar de kamer brengen en eens zien wat we hier in New York willen doen en wat vandaag nog gaat lukken. Het Vrijheidsbeeld, Ground Zero, Central Park, Ellis Islands, Broadway, Time Square.....Vandaag uptown, dat kunnen we lopen. Morgen down town, daarvoor moeten we nog maar even informeren hoe dat zit met dat hop-on/hop-off systeem van skyline. We schaffen tickets aan voor drie dagen waarbij we door ons getwijfel, het is allemaal al duur genoeg, maar twee dagen betalen, Jasper voor kindertarief mee mag en we gratis met de boot naar Staten Island mee mogen. Een rib uit ons lijf, maar, bleek al snel de kosten waard. Eerst uptown. 's Avond rond 8 uur werd de avondtour aanbevolen.De bus liet op flink op zich wachten maar na een paar blokjes om, met in totaal een uur vertraging, konden we toch instappen. We kwamen langs plekken die je anders had gemist én ook alle alle gewenste bezienswaardigheden zaten in de tour. Zo kwamen we over Times Square en Broadway. Bij de halte van Central Park zijn we uitgestapt om het laatste stuk door het park te lopen. Eigenlijk wilde we tussen de dagrit en de avondtour nog even maar het hotel, maar daar werd het wat krap voor. De tour was door het drukke verkeer aardig uitgelopen en ook de wandeling door Central Park had toch meer tijd in beslag genomen. De avond tour was mogelijk nog indrukwekkender dan de dagtour. Waar we overdag nog het idee konden hebben in Amsterdam te lopen, konden we er bij de avondtour niet omheen dat we in New York waren. De enorme reclame borden op Time Square, de verlichte gebouwen zoals The Chrysler Building en de in het niet vallende kerkgebouwen, die we thuis als enorm zouden kwalificeren maakten dat daar geen twijfel over kon bestaan.

1. Herman en saskia:
    12 mei 2014